Blogul Funiverse

Ghid organizare petreceri copii

Organizarea unei petreceri poate să fie un proces anevoios pentru părinții care vor nu știu încă ce fel de activități să aleagă pentru aniversarea copilului lor. Vârsta sărbătoritului este unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îl luăm în considerare înainte de a planifica o aniversare.

Există diferențe majore între copii de 3 ani și cei de 10 care se reflectă și în preferințele lor, iar dacă nu ținem cont de dorințele celor mici petrecerea nu va fi una de succes. Află cum să alegi activități potrivite și distractive si cum să organizezi cea mai memorabilă petrecere pentru copilul tău, în funcție de vârstă! 

Cum planifici petrecerea copilului
în funcție de vârstă?

Unul dintre factorii pe care orice părinte care organizează o petrecere aniversară trebuie să îl ia în calcul este vârsta pe care o va împlini sărbătoritul.

Tematica, activitățile și decorul evenimentului se aleg întotdeauna în funcție de vârstele copilului sărbătorit și ale invitațiilor săi.

Află în continuare care sunt pașii unei petreceri pentru copii reușite, planificată în funcție de vârstă!

1. Ține cont de dorințele sărbătoritului

Pentru ca cel mic să se bucure de petrecerea sa, trebuie să îi ceri întotdeauna părerea în legătură cu personajele de animație pe care dorește să le invite, activitățile sau lista de invitați. În funcție de vârsta copilului, îl poți implica în procesul de organizare mai mult sau mai puțin, insă este important să ții cont de preferințele sale. 

Dacă acesta își dorește să-i invite pe Batman sau pe Elsa la petrecerea sa, atunci alegerea unui alt personaj nu este cea mai inspirată decizie pe care o poți face. De asemenea, este indicat să îi spui celui mic că vei lua legătura cu personajele din „Lumea Poveștilor” și că îi invita la ziua sa. Nu îi spune copilului tău că va veni un animator costumat la petrecere pentru că s-ar putea să risipești din magia de poveste.
Nu te gândi la cum ți-ai dori tu să fie petrecerea, ci mai degrabă la ce fel de aniversare i-ar face plăcere copilului. Organizarea unei petreceri care nu corespunde intereselor celor mici se poate transforma rapid dintr-un succes într-un eșec.

2. In functie de activitati invita un număr potrivit de copii (invitati)

Numărul de invitați trebuie corelat atât cu vârsta pe care o împlinește copilul, cât și cu numărul prietenilor săi. Alcătuirea listei de participanți poate să fie câteodată un proces anevoios, mai ales dacă sărbătoritul își dorește să îi invite pe toți colegii de la grădiniță sau școală.

O metoda prin care poti stabili numarul de invitati este sa iei in calcul activitatile pe care urmeaza a fi desfasurate de cei mici la petrecere. Poti opta pentru un atelier de creatie, pentru o petrecere sportiva, o petrecere impreuna cu animatorii sau pur si simplu o petrecere la spatiul de joaca.

3. Alege un interval orar adecvat

Indiferent de cât de bine ai planificat petrecerea, dacă alegi un interval orar nepotrivit atunci e posibil ca invitații tăi să nu fie în formă maximă pentru distracție. Înainte de a planifica petrecerea, află care sunt vârstele invitațiilor și alege o oră care se potrivește cu programul lor. 

Dacă organizezi petrecerea în weekend, poți să alegi ca aceasta să înceapă după prânz, mai ales dacă invitații au sub 7 ani și au nevoie să se odihnească înainte. Dacă aniversarea are loc în timpul săptămânii, atunci alege o oră la care copiii pot ajunge, însă nu îi chema după ora 20 pentru că aceștia pot fi obosiți de la școală sau grădiniță. Poți să programezi petrecerea incepând cu ora 17:00 pentru ca invitații să aibă timp să ajungă. Consultă-te cu părinții participanților și stabiliți împreună o oră adecvată. 

De asemenea, trebuie să iei în calcul și durata petrecerii. Durata ideală pentru o petrecere de copii este de 3h. Astfel, cei mici vor avea timp să se distreze, să mănânce și să petreaca timp de calitate împreună. O aniversare care depășeste 3 ore jumătate poate să devină obositoare atât pentru copii, cât și pentru părinți.

4. Decide-te asupra locației din timp

Indiferent de ce idei și activități de petrecere ai, trebuie să ții cont de locația de desfășurare a aniversării. Nu vei putea pune la punct detaliile evenimentului fără să stabilești mai întâi unde va avea loc acesta. O petrecere acasă diferă mult de o petrecere ținută într-o locație special amenajată sau într-un loc de joacă pentru copii. 

a) Petrecerea de acasă impune de cele mai multe ori anumite restricții din cauza spațiului limitat și a accesoriilor pe care le ai deja. Dacă locuiți la bloc, atunci va trebui să scurtezi lista la maxim 8-10 invitați. Unul dintre avantajele spațiului redus este posibilitatea de decorare cu puține resurse. Vei avea nevoie de mai puține baloane pentru a amenaja tematic un apartament, spre deosebire de un spațiu exterior mai amplu.

Pentru linistea parintilor si distractia copiilor echipa FUNIVERSE va recomanda un animator.

b) In cazul in care aveți sau inchiriati un spațiu exterior/ interior, precum o curte sau o terasă, atunci poți să chemi mai mulți copii. Echipa FUNIVERSE va poate pune la dispozitie mai multe elemente pentru distractia garantata a copiilor si anume: tobogan gonflabil, sistem audio (boxa si microfon), animatori, pinata, baloane de sapun, masina de ceata, amenajare masa, bannere cu diferite personaje din desene avand dimensiuni de pana la 4 metri.

c) Daca ati decis sa organizati petrecerea in cadrul FUNIVERSE (Family Road) va punem la dispozitie 2 spatii pentru desfasurarea acesteia:

- FIRST FLOOR este o sala frumos amenajata cu un sptiu generos unde se pot desfarusa diferite activitati si jocuri sub indrumarea animatorilor FUNIVERSE. Aceasta este recomandata copiilor ce depasesc 9-10 ani sau pentru petrecerile cu un numar mare de copii.

- Spatiul de joaca FUNIVERSE recomandat pentru copii de pana la 8-9 ani, ce au maxim 1,50 metri inaltime si 40 de kilograme. Acesta este amenjat pe 2 etaje si este utilat astfel: trambulina, 2 piscine cu mingi, tobogan, o casuta cu inaltime de 1.40 metri, panou pentru joacă și dezvoltare a diferitelor abilitati (sociale, memorare, dezvoltarea spiritului de observatie s.a.m.d.), trenulet cu o lungime de 1,50 metri si 0.50 metri inaltime, mini bucatarie, atelier de scule pentru baieti, jucarii cu dimensiuni mari din plus, etc. 

Observatie. Zona de joaca supraetajata, cu trambulina, tobogan si bile a fost proiectata pentru copii cu greutate maxima de 40 de kilograme si inaltimea pana la 1,50 metri. Pentru siguranta tuturor, numai copiii care indeplinesc aceste conditii pot intra in aceasta zona.

Iar dacă ai nevoie de consultanță specializată în alegerea celui mai potrivit program, apelează la Consultantii Funiverse in Super Petreceri!

funiverse 288x56px transparent alb

Te asteptam cu drag sa ne vizitezi, in fiecare zi, conform programului afisat!

Luni - Vineri:  10:00 - 22:00 
 Sambata:  10:00 - 20:00
 Duminica:  10:00 - 20:00

* Acesta este programul de baza, dar poate suferi modificari.

Tinem Legatura

Road Famili SRL

AStrada Grivita 4, Calarasi,
Romania 910080

T+40 753 192 182

T+40 742 744 661