Blogul Funiverse

Cum se joaca jocul cu piñata clasica

Interesul si curiozitatea copiilor vor fi cu siguranta starnite de figurinele amuzante in culori puternice si cel mai important, de surpriza descoperirii bombonelelor si surprizelor din interior.

Piñata nu este doar o figurina colorata, ci si un joc distractiv

Originar din Mexic, jocul piñata este una din atractiile petrecerilor pentru copii din intreaga lume. I se mai spune si piniata, pineata, pinñata, dar corect este piñata.

Ce este piñata si cum se joaca jocul de piñata

Piñata este o jucarie ce se agata sus, in mijlocul spatiului petrecerii, la o inaltime suficient de mare astfel incat copiii sa nu ajunga prea usor la ea. In interiorul acesteia se ascund surprizele – confetti, bomboane sau jucarii. Scopul jocului este ca acestia sa o loveasca pe rand cu un bat special, pana reusesc sa o sparga si sa obtina cadourile din interior. Dificultatea e sporita pentru cei mai mari daca sunt legati cu o esarfa la ochi si piñata e in miscare.

Cum se joaca jocul cu piñata clasica care se loveste

Piñata - Distractie mare la petreceri de toate varstele

Piñata este un joc traditional la petrecerile din America de Sud, Centrala si de Nord, datand de cateva secole. Acum Piñata este populara in intreaga lume la orice ocazie.

Se gaseste sub doua forme: Piñata Clasica si Piñata cu Sfori.

Cum se joaca Piñata clasica

Regulile sunt simple: O piñata plina cu mici delicii – bomboane, ciocolata, jucarii mici, fructe – este suspendata de un pom, de un carlig in tavan, etc. (poate fi si doar o franghie tinuta de doi adulti).

Aveti nevoie de un bat(tac de billiard, de ex.) sau de o lingura mare de lemn + o esarfa pentru a fi legati la ochi participantii (daca sunt copii mai mari).

Cel care coordoneaza jocul se asigura ca jucatorii stau la o distanta de piñata (eventual deseneaza un cerc cu diametrul de 5 metri in jurul pinatei, inauntrul caruia jucatorii nu pot sta decat daca este randul lor (altfel risca sa fie loviti in cap)). Toti participantii vor forma un sir, cu cei mai mici jucatori la inceput. Dupa ce este legat la ochi, fiecare jucator are trei sanse de a lovi piñata cu un bat. Cand in cele din urma piñata se sparge, surprizele din interiorul ei se imprastie pe jos, ceea ce duce inevitabil la un haos plin de veselie. Ideal este ca dulciurile sa fie ambulate individual.

Dat fiind faptul ca deseori in acest joc copiii mai mici nu prea reusesc sa stranga ceva in harababura ce rezulta, o idee buna ar fi sa puneti deoparte cateva bomboane si alte surprize in prealabil pentru a va asigura ca acest joc va fi un succes pentru toti participantii.

Atentie!!! Avand in vedere ca se loveste piñata, trebuie sa fiti atenti ca participantii sa nu se accidenteze.

funiverse 288x56px transparent alb

Te asteptam cu drag sa ne vizitezi, in fiecare zi, conform programului afisat!

Luni - Vineri:  10:00 - 22:00 
 Sambata:  10:00 - 20:00
 Duminica:  10:00 - 20:00

* Acesta este programul de baza, dar poate suferi modificari.

Tinem Legatura

Road Famili SRL

AStrada Grivita 4, Calarasi,
Romania 910080

T+40 753 192 182

T+40 742 744 661